Meest gestelde vragen over een whiteningbehandeling

Is het bleken van mijn tanden pijnlijk?

De behandeling is geheel pijnloos en ook na de whitening behandeling is er geen sprake van gevoeligheid. In tegenstelling tot andere whitening methodes, bevatten de bestanddelen van Prtty Me geen peroxide of andere chemische ingrediënten, mooie witte tanden waarbij het tandglazuur intact wordt gehouden, dát is de formule van Pretty Me.

Is tanden bleken veilig?

Door uitsluitend gebruik te maken van onze moderne materialen en middelen zoals de speciale led whiteninglamp, bleekgel zonder peroxide en toebehoren is de behandeling 100% veilig. We werken met een 100% veilige bleekgel die voldoet aan de Europese regelgeving nummer 2011/84/EU. In onze gel zit minder dan 0,1%peroxide en vergelijkbaar met een whiteningpasta. De gel is PH-neutraal en tijdens de behandeling komt alleen zuurstof en water vrij hetgeen onschadelijk is voor je lichaam en tanden. Het drinken van een glas sinaasappelsap is bijvoorbeeld veel schadelijker voor je tanden dan een complete bleekbehandeling.

Hoe lang duurt de behandeling?

De behandeling duurt ongeveer 1 uur, dit is inclusief gebitscontrole. Vooraf zal er een intakegesprek plaatsvinden om eventuele vragen te beantwoorden en de behandeling kort toe te lichten.

Hoe wit kunnen mijn tanden worden?

De tanden kunnen tot maximaal 10 tinten lichter worden, maar nooit witter dan de genetisch bepaalde kleur en conditie van je gebit. Tijdens ons intakegesprek krijgt u een reëel beeld van het te behalen resultaat. Uiteraard kunt u tijdens dit intakegesprek altijd beslissen om af te zien van de behandeling en is dus geheel vrijblijvend. Een “Hollywood” smile is doorgaans niet mogelijk, het beeld dat wij op de televisie zien is veelal bewerkt en daardoor niet realistisch!

Hoe lang blijven mijn tanden wit na een Whitening behandeling?

Het gemiddelde is 1 jaar tot 2 jaar, sterk afhankelijk per persoon door verschillend consumptiegebruik, denk bijv. aan koffie, thee, rode wijn gebruik en roken. Zeer geleidelijk zal de verkleuring van de tanden terugtreden en is een nieuwe whitening behandeling mogelijk om uw tanden weer te witten.

Wanneer kan ik mijn tanden niet laten bleken?

Als er veel tandsteen op de tanden zit adviseren wij om dit tandsteen eerst te laten verwijderen door de tandarts of mondhygiëniste. Dit tandsteen maakt het bleekeffect vlekkerig aangezien dit tandsteen niet mooi mee kleurt.

Kunnen kronen, bruggen en/of facings ook gebleekt worden?

Nee, dit bleekt nagenoeg niet mee waardoor de eigen tanden na een behandeling witter kunnen lijken. De tandarts kan deze kronen, bruggen of facings eenvoudig afstemmen op de nieuwe kleur.

Ik ben zwanger, mag ik mijn tanden bleken?

Wij raden af om de tanden te laten bleken tijdens zwangerschap of bij het geven van borstvoeding.

Kan ik zonder problemen mijn tanden opnieuw bleken?

Ja, onze behandelmethode is geheel veilig en daardoor geschikt om opnieuw uit te voeren.

Mag ik alles eten en drinken voor en na de behandeling?

Voor de behandeling kun je alles eten en drinken. Wij adviseren om tot 1 a 2 uur na de behandeling niets te eten of te drinken om zo het leurresultaat te optimaliseren (de tanden bleken na de behandeling nog enige tijd wat door). Het is verstandig om enige tijd na de behandeling bepaalde kleurstoffen niet te nuttigen, denk aan; rode bieten, rode wijn, ketchup, ketjap, roken. Daarnaast is het beter om de dag dat de behandeling heeft plaatsgevonden niet te roken. De volgende dag kun je weer alles eten, drinken en eventueel weer roken.

Kan ik direct na de whitening behandeling een Swarovski tandkristal laten plaatsen?

Nee, minimaal 1 week dient er tussen de whitening behandeling en het plaatsen van een tandkristal te zitten.

Vanaf welke leeftijd kan men de behandeling ondergaan?

Wij behandelen geen personen onder de 18 jaar, tenzij ouder(s) toestemming geven. Verder hoeft een hogere leeftijd geen belemmering te zijn om de behandeling te ondergaan.

Mijn tanden zijn erg verkleurd door mijn diabetes, is de whitening behandeling ook voor mij geschikt?

Ja, de kleurresultaten bij diabetes patiënten zijn zéér goed en de behandeling kan veilig uitgevoerd worden.