3 Ayurvedische producttips voor een goede persoonlijke verzorging

Bent u geïnteresseerd in het hanteren van een Ayurvedische leefwijze? Dan kan dit op allerlei manieren tot uiting komen. Uiteraard is een uitgebalanceerd voedingspatroon een van de belangrijkste aspecten. Maar ook een goede persoonlijke verzorging is zeer relevant. Alleen: hoe kunt u er dan precies een schepje bovenop doen qua persoonlijke verzorging? Op welke manieren kunt u meer doen dan bij verzorging die als alledaags wordt gezien? In dit blog leest u drie tips die u helpen uw persoonlijke verzorging naar een hoger niveau te tillen.

1. Schraap uw tong na het slapen

Wellicht weet u dat tijdens het slapen zich allerlei bacteriën in de mond en op de tong verzamelen. Uiteraard draagt dit niet echt bij aan een goede mondhygiëne. Simpelweg even spoelen is onvoldoende om de properheid te herstellen. Daarom wordt in Ayurveda dikwijls gebruikgemaakt van een (zilveren) tongschraper. Wanneer u deze dagelijks gebruikt, zult u merken dat de mondhygiëne weer op een optimaal niveau geraakt. Het gevolg daarvan is een frissere adem, gezonder tandvlees en een beter smaakgevoel.

2. Gebruik Neem-tandenstokers

Heeft u wel eens gehoord van Neem? Dit is een bijzondere boom of struik waarbij aan het hout in de Ayurvedische gezondheidsleer heilzame krachten worden toegeschreven. Dit Neem-hout is verwerkt in diverse Ayurvedische producten. Op het gebied van persoonlijke verzorging vallen de tandenstokers op. Gebruikt u Neem-tandenstokers, dan weet u zeker dat u uw gebit blootstelt aan volledig natuurlijk materiaal. Dit is een gezond alternatief voor ‘reguliere’ tandenstokers, zo draagt u bij aan een zo goed mogelijke conditie van uw tanden en tandvlees.

3. Ondersteun uw ogen met een trainingsbril

Onder de Ayurvedische verzorgingsproducten is er ook een bijzonder product waarmee u kunt werken aan de kwaliteit van uw ogen. Of anders gezegd: u kunt er uw ogen zo lang mogelijk mee in een optimale staat houden. Speciale trainingsbrillen zijn hiervoor beschikbaar. De Ortici Trainingsbril bijvoorbeeld. Deze heeft een speciaal raster in de bril. Zet u deze bril op en kijkt u door het raster, dan zorgt u ervoor dat uw oogspieren (weer) in de juiste spanning worden gebracht. Een trainingsbril draagt er dus aan bij dat u het moment waarop u een bril of contactlenzen nodig heeft kunt uitstellen.

Bestel uw persoonlijke verzorgingsproducten bij een specialist

Heeft u belangstelling in persoonlijke verzorgingsproducten om uw Ayurvedische leefwijze kracht bij te zetten? Heel goed, want deze producten zullen u ondersteunen bij het behouden van een zo goed mogelijke lichaamsconditie. Het kan natuurlijk zijn dat u vragen heeft over deze producten, vooral als u er voor het eerst gebruik van gaat maken. Daarom is het raadzaam uw producten te kopen bij een aanbieder die zichzelf reeds heeft bewezen als Ayurveda-specialist. Zo weet u zeker dat u de juiste producten aanschaft en dat u bij vragen bij hen meteen aan het juiste adres bent. Wij wensen u veel goeds bij het realiseren van een zo goed mogelijke persoonlijke verzorging met behulp van de Ayurvedische gezondheidsleer.