Tips voor het kiezen van het juiste schoonmaakbedrijf

Schoonmaakwerk is belangrijk werk. Een schoon pand maakt een goede indruk op je klanten, je medewerkers werken het beste in een frisse omgeving en goed onderhoud betekent een langere levensduur van het interieur van je kantoor. Ben je op zoek naar een schoonmaakbedrijf om je bedrijfspand schoon te houden? Met de onderstaande tips kies je de juiste schoonmaakservice.

Kies een allround schoonmaakbedrijf

Kies voor een allround schoonmaakbedrijf waarbij je terecht kunt voor zowel glasbewassing, gevelreiniging en vloeronderhoud. Het is wel zo overzichtelijk om alle diensten bij één schoonmaakbedrijf af te nemen. Zeker als je onderneming meerdere panden heeft en je regelmatig gebruik maakt van periodieke schoonmaak. Door met een allround dienstverlener in zee te gaan, bespaar je jezelf een hoop administratieve rompslomp. Ook bouw je een band op met de medewerkers van de schoonmaakservice, zowel de contactpersoon als de schoonmakers en glazenwassers.

Bepaal de prijs-kwaliteitverhouding

Veel schoonmaakbedrijven concurreren op prijs. De goedkoopste optie is echter niet altijd de beste. Het is echt niet in je voordeel als schoonmaakmedewerkers tegen een laag uurloon werken of meer moeten doen in een uur dan mogelijk is. Er is een groot verschil tussen “visueel schoon” en “echt schoon”. Het is niet altijd eenvoudig om de prijs-kwaliteitverhouding te bepalen, maar over het algemeen kun je van een schoonmaakservice die een uurtarief tussen de €20 en €30 per uur rekent en daarbij gecertificeerd is (zie hieronder) een goede kwaliteit verwachten.

Kies een gecertificeerde dienstverlener

Je wilt natuurlijk betrouwbare en professionele schoonmaakmedewerkers over de vloer hebben. Check daarom of de medewerkers van het schoonmaakbedrijf in bezit zijn van het (SVS) vakdiploma schoonmaak en specialisaties zoals glasbewassing, vloeronderhoud en gevelreiniging. Het is helemaal mooi als de schoonmaakmedewerkers ook hun VCA diploma hebben behaald, zodat zij weten hoe zij veilig moeten werken. Als het bedrijf lid is van de brancheorganisatie OSB kun je er op rekenen dat de organisatie zich aan de cao houdt en goed met het personeel omgaat. Informeer gerust bij het schoonmaakbedrijf hoe hoog het ziekteverzuim en personeelsverloop is. Je wilt natuurlijk het liefst een band opbouwen met de schoonmakers die je pand schoonmaken en niet iedere keer een ander gezicht zien. Kijk ook of de dienstverlener in bezit is van certificaten op het gebied van milieu en duurzaam ondernemen en hoe deze normen zich in de alledaagse praktijk vertalen.