Tips voor het eerste tandartsbezoek

Gaat uw kindje binnenkort voor het eerst naar de tandarts? Dat is natuurlijk ontzettend spannend, en u wilt uzelf en uw kind er goed op voorbereiden. Wij geven u een aantal handige tips voor het eerste bezoek aan de tandarts, en proberen de onzekerheden bij u weg te nemen. Tevens gingen we op zoek naar een tandarts in Zaandam die uw kind het beste kan behandelen.

Pedodontologie: kindertandheelkunde

Pedodontologie is de officiƫle naam voor kindertandheelkunde. Deze tandartsen zijn gespecialiseerd in het behandelen van kinderen. Ook is er in de tandartspraktijk vaak een speciale behandelkamer ingericht voor kinderen, inclusief kinderstoel. Hierdoor wordt het bezoek aan de tandarts minder spannend gemaakt, en ervaren kinderen het juist als een leuke gebeurtenis. Wij hebben ook een tandarts gevonden in Zaandam die gespecialiseerd is in het behandelen van kinderen.

Wat doet de tandarts voor kinderen?

Wij raden aan om uw kind voor het eerst mee te nemen naar de tandarts als hij of zij twee jaar oud is. Dan is de eerste controle. In principe hoeft er nog niets te gebeuren. De tandarts telt de tandjes, kijkt of alles goed aangelegd is en geeft advies over het poetsen. Voor uw kind is dit waarschijnlijk al spannend genoeg. Uw kind zal merken dat er eigenlijk niets engs gebeurd, het is juist allemaal erg interessant. Vooral wanneer de kamer speciaal ingericht is voor kinderen. Lukt de controle niet? Volgende keer beter! Zo voorkomt u dat uw kind bang wordt om naar de tandarts te gaan.

Voorbereiding op het bezoek

Wij raden aan om uw kind te vertellen over het bezoek aan de tandarts, maar om het gesprek heel simpel te houden. Vertel niet te veel details, en begin vooral niet over behandelingen. Geef een gevoel van veiligheid, en laat uw kind weten dat er niets engs gaat gebeuren. Wanneer u eerst zelf op controle moet kan uw kind meekijken hoe het gaat, en dat u ook niet bang bent. Heeft u zelf wel angst voor de tandarts? Dan raden we dit juist af. Ook wanneer er een andere behandeling uitgevoerd moet worden dan een simpele controle is het niet verstandig om uw kind mee te nemen.

De beste tandarts in Zaandam

Wilt u een afspraak maken voor uw kind bij een gespecialiseerde praktijk? Wij hebben een tandarts in Zaandam gevonden waar u terecht kunt. In de leuke praktijk kunnen kinderen voor het eerst kennis maken met de tandarts. Zo zullen ze ook in de toekomst minder snel angst ontwikkelen, regelmatiger naar de tandarts gaan en een gezond gebit behouden.