Wanneer een PDS test doen?

We waarschuwen alvast vooraf dat dit geen echt schoonheidsblog is. Maar echte schoonheid zit van binnen, zegt iedereen. Daarom is het ook belangrijk om de schoonheid in uw lichaam in de gaten te houden. Daarom gaat dit blog over de prikkelbare darm syndroom test. Vooral ook omdat darmklachten vervelend zijn, maar redelijk eenvoudig te ontdekken en te bestrijden. Lees maar.

Veel mensen met darmklachten

Veel Nederlanders hebben last chronische darmklachten, wel zo’n 20%. Een groot deel hiervan heeft een zogenaamde spastische darm, ook wel prikkelbare darm syndroom (PDS) genoemd. PDS is een hinderlijke verstoring in de darmen. PDS is overigens een verzamelnaam van darmklachten die vaak samengaan. Als u vermoedt dat u PDS heeft, kunt u een prikkelbare darm syndroom test doen.

Waarom een PDS test doen?

Als u echte darmklachten of zelfs PDS heeft, wilt u daar uiteraard zo snel mogelijk iets aan laten doen. Maar voordat de diagnose PDS kan worden gesteld, moeten alle andere mogelijke oorzaken voor uw symptomen worden uitgesloten. U wilt namelijk wel de juiste diagnose krijgen. Daarom worden bij een prikkelbare darm syndroom test worden meerdere analyses tegelijk uitgevoerd en wordt de oorzaak sneller gevonden.

Welke klachten bij PDS?

Darmproblemen kunnen vele soorten darmklachten geven. Als u één of meer van onderstaande klachten heeft, dan kan een prikkelbare darm hiervan de oorzaak zijn:

  • Buikpijn, misselijkheid of andere maagklachten
  • Vermoeidheid of slaapproblemen
  • Anale jeuk of vaginale irritatie
  • Een wisselend ontlastingspatroon
  • Vreemde ontlasting (dun, plakkerig, vettig, brijachtig)
  • Opgeblazen buik na het eten
  • Winderigheid

Oorzaak van darmklachten ontdekken

Een prikkelbare darm syndroom test om de oorzaak van de darmklachten te ontdekken is een verzameling van meerdere tests om snel de oorzaak van uw darmklachten op te sporen. Uw ontlasting wordt onderzocht op onderdelen als spijsverteringsparameters, gisten en schimmels, ontstekingsmarkers, lekkende darm en darmparasieten. Door een prikkelbare darm syndroom test te bestellen, kunt u zelf achterhalen waarin de oorzaak van uw klachten zit.

Meer weten? Stuur ons een bericht via de contactpagina.