Een statig pand of een prettige omgeving?

Hoe ontvangt u het liefst de hulp van een psycholoog? Uit onderzoek is gebleken dat steeds meer mensen de keuze willen om in de eigen omgeving geholpen te worden. Dat is een grote groep mensen. Daarnaast zijn er flinke aantallen die liever niet in de eigen omgeving geholpen willen worden door een psycholoog. Dit komt in de thuissituatie niet goed uit of het is juist wenselijk dat de hulp van een psycholoog buiten de eigen omgeving wordt geboden. Een moderne psycholoog speelt hierop in en biedt u de vorm van hulp die precies bij u past. Vanuit de traditie zijn er ook nog steeds psychologen die voor een pand met klasse en uitstraling kiezen. Dat geldt niet alleen voor de ervaren psycholoog die al tientallen jaren in hetzelfde pand is gehuisvest. Ook een jonge psycholoog maakt soms nog de keuze voor een pand met uitstraling en klasse. Dat blijft een vrije keuze en gelukkig ook maar. Die keuze heeft u immers zelf ook? Welke psycholoog met welke aanpak past het beste bij u?

Mobiliteit zorgt ook voor lagere bedrijfskosten

Een psycholoog die bij u thuis komt voor de sessie is in staat om voordeliger te werken. Vaak zult u dit terugzien in de tarieven die worden gehanteerd. Dat is vooral interessant als uw zorgverzekeraar niet alle kosten voor de psycholoog vergoedt.

De voordelen van een psycholoog met een praktische aanpak

Een psycholoog met een flexibele aanpak kenmerkt zich door de volgende onderwerpen:

  • U kunt op iedere gewenste locatie terecht voor uw afspraken
  • U kunt op korte termijn terecht voor psychologische hulp
  • U kunt ook terecht voor afspraken in de avonduren
  • De vergoeding van de zorgverzekeraar is onafhankelijk van een doorverwijzing
  • Er wordt psychologische hulp geboden vanuit een breed spectrum

Maak de keuze voor een psycholoog zoveel mogelijk op een manier die bij u persoonlijk past. Veel psychologen bieden daarvoor een kennismakingssessie aan. Maak hier gebruik van om te voorkomen dat u aan een compleet behandeltraject gebonden bent terwijl u dan na twee sessies van mening bent dat er niet genoeg succes zal volgen. De moderne psycholoog werkt niet meer volgens een vast aantal behandelingen. Het past ook niet meer in de huidige tijd om bijvoorbeeld voor 12 behandelingen vooraf te kiezen, terwijl u bijvoorbeeld al met 4 behandelingen goed geholpen bent.

Zelf op zoek naar een goede psycholoog?

Voor een voorbeeld van een praktijk voor psychologie die op een moderne manier voorziet in een psycholoog kunt u deze website bekijken. Psy@Home voorziet in een psycholoog en werkt in de provincie Friesland. Woont u in een ander deel van Nederland? Bekijk dan de mogelijkheden die andere psychologen u bieden. In de huidige tijd mag u daarbij zeker rekenen op de flexibiliteit die nodig is om een moderne praktijk te runnen. Het allerbelangrijkste is echter dat u een keuze maakt voor een psycholoog die u vertrouwt. Daar staat of valt toch meestal het succes van de behandeling mee.